Известие

Collapse
No announcement yet.

смИних дебитомера но..............

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• смИних дебитомера но..............

колеги току що смених дебитомера с нов на Хофер е ,но проблема май остава,само изгасна на таблото лампата/дето е като дюзичка/.Като и подам рязко газ и са задавя ли как да го обясня точно,преди само студена го правеше а сега и като е загряло добре пак.Моля за някакви други предложения,че ще ми побелее главата вече
    Alfa Romeo 155 2,0 T.Spark

Няма и да заработи нормално с хофера ,дебитомера за Алфа е бош или мапко.
    ALFA ROMEO156.1.8TS.98

Comment

А на диагностика ходи ли? Какво показва?
      Иначе вероятна друга причина може да е ламбда сонда.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Има вероятност и да е от температурния датчик.
        Можеш да го замериш с уред,той е съпротивление(резистор).
        Успех и да споделиш накрая каква е била пречината!
        146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
          А на диагностика ходи ли? Какво показва?
          Иначе вероятна друга причина може да е ламбда сонда.
          Ако го прави само на студен двг, едва ли, ламбдата се включва по-късно (като се нагрее самата ламбда)
          sigpic
          Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

при мен като беше заминала ламбдата ми светеше дюзичката...

Comment

Първоначално публикувано от kai77 Покажи съобщение
              колеги току що смених дебитомера с нов на Хофер е ,но проблема май остава,само изгасна на таблото лампата/дето е като дюзичка/.Като и подам рязко газ и са задавя ли как да го обясня точно,преди само студена го правеше а сега и като е загряло добре пак.Моля за някакви други предложения,че ще ми побелее главата вече
              Без диагностика преди и след интервенцията кой квото и да ти каже не го слушай.
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Това тук ми прилича на врачките по кабеларката
                Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

Първоначално публикувано от serafim Покажи съобщение
                  Ако го прави само на студен двг, едва ли, ламбдата се включва по-късно (като се нагрее самата ламбда)
                  Първоначално публикувано от kai77 Покажи съобщение
                  Колегата е писал че и загряла прави магарии. Ама наистина всеки може да дава само предположения, ДИАГНОСТИКА за такива проблеми.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от jivko15 Покажи съобщение
                    Няма и да заработи нормално с хофера ,дебитомера за Алфа е бош или мапко.
                    И Мапко-то не важи. Сега си чакам Бош-а от Германия и ще ви пиша какво ще стане!
                    ALFA 145 1.4 TS - ex
                    ALFA 156 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от xymax Покажи съобщение
                      И Мапко-то не важи. Сега си чакам Бош-а от Германия и ще ви пиша какво ще стане!
                      Как си го купил от Германия и има ли разлика в цената, че преди време ми беше интересно дали там са по-евтини?
                      Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                      Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Едва ли проблема е в марката на дебитомера(ако разбира се е сложен верния аналог).А в мутиите на хофера много от нещата са на Бош.Просто препакетаж.

Comment

Първоначално публикувано от hrsitow Покажи съобщение
                          Едва ли проблема е в марката на дебитомера(ако разбира се е сложен верния аналог).А в мутиите на хофера много от нещата са на Бош.Просто препакетаж.
                          вЕрвай ми, марката е проблема.
                          Пробвах 3 хофера един след друг от магазина, с всички правеше мизерии.Сложих си бош-а и заспа....
                          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Колега, най-добре си иди на диагностика. Иначе възможна причина, както и някой по-горе каза е ламбда сонда - на мен ми правеше същия номер - както при студена така и при топла - като я изфорсирам по-рязко и като че ли се поздавя и по притриса и после вдига оборотите. Като ми я закачиха на компютър си показа грешка на ламбда сондата. Успех и сподели после какъв е бил проблема
                            Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
                            Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
                            Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

Как така сменяме части,без да сме сигурни от какво е причината?
                              Аз бих отишъл на диагностика преди да исипя една касичка пари за каквото и да е.

Относно Хофера и аз съм чувал ,че не са най-добрата марка,но от друга страна те пакетират и оригинален Бош,та не вярвам собствените им продукти да са чак толкова зле.
                              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Working...
                              X